• Alle
 • A
 • Å
 • C
 • D
 • F
 • Forening
 • G
 • Galleri
 • H
 • J
 • K
 • Kulturhus
 • L
 • M
 • N
 • O
 • Ø
 • Organisation
 • P
 • R
 • S
 • Sammenslutning
 • T
 • V

Ny Spøttrup

Ny Spøttrup er en fredet studegård fra 1870, som engang hørte til Spøttrup Borg. I dag er gårdens tidligere læstald “æ Beeshus” ramme om flere kulturelle arrangementer – og gården fungerer også som et fortællings- og erindringssted, hvor gæster kan blive klogere på egnens historie og gårdens rolle i de store vestjyske studehandleres historie Adresse: Heden […]

Landsbyen Lihmes Støtteforening

Landsbyen Lihmes Støtteforening 2003 står bl.a. bag det succesfulde Lihme Bladet. Udgivelsen sætter et hyperlokalt fokus på Lihmes gode historier, og samler egnen.

Oplevelsesfabrikken

Oplevelsesfabrikken arbejder med firmaarrangementer – hvoraf de fleste tager udgangspunkt i Skiveegnens kulturelle destinationer som bl.a. Spøttrup Borg, Jenle, Cirkusfabrikken m.v.

Music Maestro

Music Maestro arrangerer bl.a. koncerter indenfor rytmisk og jazz.

DUBAL

DUBAL – Danske Ungdoms og Børne Artisters Landsforening – arbejder for at skabe spændende miljøer, hvor børn og unge kan udfolde sig kreativt og udvikle deres selvtillid og samarbejdsevner.

Salling Cirkus Kids

Salling Cirkus Kids tilbyder børn og unge undervisning i forskellige cirkusdiscipliner – lige fra jonglering og trapez til akrobatik, et-hjulet cykel, diablo, showdance og meget mere.

SiS Selde

SiS Selde – Den Selvejende Institution Skulpturlandsby Selde er foreningen bag Skulpturlandsby Selde.

DIS-Skive

DIS-Skive er en slægtshistorisk forening for Skive og omegn – og arrangerer bl.a. undervisningstilbud, foredrag, medlemsaftener og hjælp til slægtsforskning.

Aakjærselskabet

Aakjærselskabet er et af Europas største litteraturselskaber med cirka 2500 medlemmer.

Ørslev Kloster

Bag Ørslev Klosters tykke mure kan alle med et arbejdsprojekt få ro til at fordybe sig: forfattere, journalister, kunstnere, studerende m.v.

Vestjyllands Fortællere – Skivekredsen

Vestjyllands Fortællere er en del af Vestjyske Fortællespor, som arbejder for at styrke og udvikle fortællingen i Vestjylland og søsætte en fortællefestival.

Venligboerne

Kultur på Tværs og Venligboerne i Skive og omegn er en del af Dansk Flygtningehjælps frivillige netværk.

Galleri Temporary

Temporary i Skive er et udstillingssted, hvor du løbende kan opleve bl.a. glaskunst, skulptur, maleri, collage, grafik og smykker af forskellige lokale kunstnere.

Tarok Museet

På museet kan du opleve videoer, billeder, genstande og fortællinger om den legendariske hest Tarok, Stald Kima og om travsportens storhedstid.

Tango MidtVest

Kulturforeningen Tango MidtVest dækker flere kommuner i det midt- og vestjyske, og arrangerer hvert år adskillige aktiviteter med tango som omdrejningspunkt: tangosalon, undervisning, koncerter, events m.v.

Søby-Højslev & Omegns Amatørteater

Mød en flok glade amatørskuespillere, som både byder på optrædener med bl.a. byfestrevy, udendørs spil, børneteaterstykker og lokale egnsforestillinger – og større opsætninger af klassiske forestillinger.

Spøttrupcirklen

Foreningen støtter og arbejder for et aktivt og levende kulturliv på Spøttrupegnen, bl.a. ved at skabe oplevelser og events for turister og egnens beboere.

Spøttrup Borgs Venner

Foreningens formål er bl.a. at udbrede kendskabet til Spøttrup Borg og middelalderen ved at lave aktiviteter, arrangementer og udstillinger.

Sport & Event Center Jebjerg

Sport & Event centret danner ramme om sports- og idrætsaktiviteter for alle aldre, samt tilbyder lokaler til fester for både private og virksomheder.

Soroptimist International Skive

SI Skive – også kaldet Skiveklubben – skaber netværk mellem kvinder på tværs af erhverv, race og nationalitet.

Skive Fjord Morgen

Skive Fjord Morgen er en del af Rotary – et lokalt og internationalt netværk for aktive erhvervsfolk og selvstændige, der ønsker at udvikle deres erhvervsmæssige kompetencer.

Skiveegnens Arkæologiforening

Arkæologiforeningen arbejder for at skabe interesse for oldtiden og bevarelsen af fortidsminder. Derfor arrangerer foreningen møderækker og udflugter, samt foredrag om arkæologiske udgravninger, nye forskningsresultater m.v.

Skive Trav

Nordvestjysk Væddeløbsforening står bag udvikling, drift og vedligeholdelse af Skive Travbane, og arbejder for at fremme travsporten.

Skive Theater

Skive Theater har i mere end 125 år været en vigtig del af Skiveegnens kulturliv, og byder på et bredt program for både børn, unge og voksne.

Skive Postorkester

Skive Postorkester er et alsidigt harmoniorkester med cirka 25 medlemmer i alderen 18-80 år.

Skive Opera Academy

Foreningen Skive Opera Academy arbejder for at fremme udbredelsen og kendskabet til operagenren lokalt og regionalt – samt at skabe et professionelt miljø omkring opera.

Skive og Omegns Teaterkreds

Teaterkredsen arrangerer et væld af forestillinger for børn og voksne året rundt – langt de fleste på Skive Theater, nogle i Kulturcenter Limfjord og enkelte på oplandsskoler.

Skive Musikskoles Kor

Koret huser omtrent 50 sangere med vidt forskellig baggrund, som alle har sangglæden tilfælles.

Skive Musikskole

Skive Musikskole er en kommunal musikskole, som tilbyder undervisning til alle borgere i Skive Kommune – uanset alder fra tre måneder og opefter.

Skive Kunstforening

Skive Kunstforening består af en gruppe borgere i Skive og omegn med interesse for kunst og kunstformidling. Foreningen søsætter forskellige aktiviteter til glæde og inspiration for alle med interesse for kunst.

Skive Kulturhistoriske Museumsforening

Foreningen arrangerer årligt en række arrangementer for medlemmerne – bl.a. foredrag og besøg på museer.

Skive Kammermusikforening

Kammermusikforeningen arrangerer og afholder koncerter med professionelle musikere fra ind- og udland. Fokus er på klassisk musik fra mange tidsaldre og komponister.

Skive Jazzklub

Jazzklubben byder på musikalske oplevelser i høj kvalitet, og lancerer årligt et alsidigt og varieret program.

Skive Festival

Hvert år i starten af juni tiltrækker Skive Festival tusindvis af gæster fra hele landet til Strandtangen i Skive.

Skive Big Band

Skive Big Band er et 17-mands orkester bestående af både af professionelle musikere og amatører.

Skive Bibliotek

Skive Bibliotek er én af de tre kommunale kulturinstitutioner, og er en gratis service for borgere og gæster.

SET

SET – Skiveegnens Erhvervs- & Turistcenter – er en medlemsorganisation, som varetager erhvervslivets interesser i Skive Kommune. Bl.a. ved at rådgive og vejlede lokale virksomheder inden for erhvervsliv, turisme og bosætning.

Salling Spillemænd

Orkestret er grundlagt i 1934, og beskæftiger sig med symfonisk musik.

Sallingkoret

Sallingkoret er et voksenkor med base i Oddense, og består af cirka 40 sangere.

RAKLA

Rakla er en lille butik på Fur, som bl.a. forhandler kunsthåndværk, italienske vine, eksklusivt garn fra hele verden, samt strikdesign.

PULSEN

Den selvejende Institution Pulsen står bag opførslen og driften af multihuset Pulsen i Balling.

Museum Salling

Museum Salling dækker over besøgsstederne Spøttrup Borg, Fur Museum, Glyngøre Kulturstation og Skive Museum.

Made In Great Britain Association

MIGB – Made In Great Britain Association står bag træffet ‘Britisk Motor Show’

Kunstfagrådet

Kunstfagrådet har gennem årene stået bag forskellige aktiviteter på Skiveegnen: bl.a. konceptet Kulturrally, hvor deltagerne kører med på en rute rundt til ret ukendte kunst- og kultursteder, som fortjener opmærksomhed.

Kunst for Alle

Kunstudstillingen Kunst for Alle er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor en række håndplukkede kunstnere valfarter til Skive for at udstille side om side. Bag begivenheden står Albaniens Venner.

Kulturteamet

Kulturteamet holder til i Spøttrup Kulturhal, hvor de løbende arrangerer koncerter og andre kulturaktiviteter for alle interesserede.

Kulturperlen Salling

Kulturperlen støtter op om aktiviteter indenfor design, kunst og kunsthåndværk i Salling og omegn – bl.a. med undervisningsforløb med efterfølgende udstillinger.

Kulturnetværket Svanen

Kulturnetværket Svanen arbejder for at skabe kulturelle aktiviteter på og omkring Kulturhusbåden Svanen.

Kulturcenter Limfjord

Året rundt lægger Kulturcenter Limfjord scene til større arrangementer: store koncerter og shows med nationale og internationale musikere og performere, samt gæstespil af danske og udenlandske musicals, opera og operetter.

Krumtapperne

Krumtapperne er en forening med køreglade mennesker fra Skive- og Viborgegnen, som nyder ture i klassiske køretøjer: biler, lastbiler og mc’ere fra 1920’erne og op midt i 1980’erne.

Karolines Hus

Karolines Hus er skabt af billedkunstneren Ellen Bye Jensen, som et sted, hvor hun og kunstnere i hendes netværk kan udstille deres værker.

Jenle

Jenle er Jeppe Aakjærs berømte kunstnerhjem, hvor han tilbragte en stor del af sit liv – og frembragte adskillige af sine litterære værker.

Historisk Samfund for Skive og Omegn

Historisk Samfund har eksisteret siden 1908, og har siden 1909 udgivet den lokalhistoriske årbog Skivebogen.

Grundtvigsk Forum

Grundtvigsk Forum arbejder for at bringe Grundtvigs tanker om frihed, ånd og fællesskab i spil i en nutidig sammenhæng. Det sker bl.a. med debatter og foredrag.

Glyngøre Kulturstations Museumsforening

Museumsforeningens aktiviteter centrerer sig omkring Glyngøre Kulturstation, som hører under Museum Salling.

Glyngøre Borger & Erhvervsforening

Glyngøre Borger- og Erhvervsforening har masser af jern i ilden, og støtter offentlige og fælles aktiviteter i Glyngøre.

Furkunst.dk

Foreningen Furkunst.dk samler folk med interesse for kunst på og omkring øen Fur.

Fur Museums Støtteforening

Støtteforeningen er stiftet i 2007, og arrangerer løbende forskellige aktiviteter – blandt andet en årlig geologisk forårstur, grundlovstale ved Fur Museum, sommerfest i museumshaven og et kulturhistorisk efterårstræf.

Fur Bryghus

FUR Bryghus danner løbende ramme om forskellige koncerter, foredrag og andre events – og tiltrækker årligt omtrent 40.000 gæster.

Four Boxes

Krabbesholms udstillingsbygning Four Boxes står knivskarpt i beton og byder bl.a. på to udendørs gallerier og ét stort, lyst indendørs galleri, et intimt udstillingsrum – og et privat værksted for kunstnere ’in residence’.

Ørslev Kloster

Foreningen Ørslev Kloster står for at drive, restaurere og udvikle de historiske bygninger og omgivelser.

NORDEN Skive

Foreningen NORDEN blev skabt omkring slutningen af 1. verdenskrig – og NORDENS lokalafdeling i Skive har eksisteret siden 1944.

FOKUS Skive

Kunstnergruppen Fokus er en forening for kunstnere med tilknytning til Skiveegnen.

Flyndersøkoret

Her er et kor, som gerne udforsker musikkens mange afkroge og har et bredt repertoire.

Flyfabrikken

Flyfabrikken holder til på Fly Gammel Skole, og arbejder for at udbrede kultur i lokalområdet.

Drivhuset

Drivhuset er et brugerdrevet ungdomshus for 16-25 årige, hvor der er plads til mange interesser og idéer.

Da Winti

Da Winti er et kulturhus i hjertet af Skulpturlandsby Selde, som bl.a. huser en stor kunstsamling og en række værker af Richard Winther.

Cirkusfabrikken

Cirkusfabrikken har plads til både nybegyndere og øvede, når den sætter alle dele af cirkuslivet i spil: der trænes, sminkes og prøves kostumer – og om aftenen er der hygge om bålet, inden gæsterne går til ro i cirkusvognene.

Calluna Koret

Calluna Koret er et af Skiveegnens aktive sangkor