KURSUS I MOBILVIDEO

For begyndere og let øvede

Vidste du, at videoer på Facebook har 135% længere rækkevidde end tekst? At vi husker video bedre end skrevne ord? Og at en smartphone og et gratis redigeringsprogram er nok til, at du selv kan lave professionelle videoer til web og sociale medier?

På kurset her lærer du, hvordan du selv kan lave fine videoer og fortælle gode historier i levende billeder f.eks. fra udstillinger, arrangementer, projektarbejder m.m.


Dato og tid:
30. aug og 13. sept 2021 kl. 16.30 – 20.30 (bemærk: Du skal deltage begge dage)

Sted: Borgerlokalet i det gamle Rådhus

Praktisk: Kurset er gratis og inkl. forplejning.

Tilmeldingsfrist:  27 august via kontakt@kulturskive.dk

Deltagerantal: Max 12. Pladserne fordeles efter først-til-mølle.

OBS: Kurset er i samarbejde med Frivilligcenter Skive. Du skal have tilknytning til én af Kulturelt Samråds medlemsforeninger/institutioner for at kunne deltage på kurset. Se medlemmerne her >> 

OM KURSET

På kurset lærer du med en blanding af oplæg og praktiske øvelser, hvordan du kan planlægge, filme og klippe små videoer med smartphone og/eller iPad.

Du kommer til at arbejde med storytelling, optagelser og redigering – og får hjælp til teknikken og modtager feedback fra både underviseren og dine medkursister.

På kurset kommer du bl.a. omkring:

  • Planlægningen af videoen “før du skyder”: Manuskript, målgruppe m.m.
  • Kameraførsel, virkemidler, vinkler m.m.
  • Klippeteknik og redigering af video, lyd, tekst m.m.
  • Brug af musik, tekster, logo m.m.
  • Gratis redigeringsprogrammer, copyrightfri musik m.m.
  • Hvordan du uploader og behandler din video på Facebook, Instagram og Youtube.

Kurset er opdelt i to mødegange med en uges mellemrum, så du får tid til at filme og lege med redigeringen indimellem. Første del af kurset koncentrerer sig mest om storytelling og optagelser med mobilen, mens anden kursusgang fokuserer på redigering.

Bemærk:
Du skal selv medbringe smartphone eller iPad, samt gerne en bærbar Mac eller PC til redigering og efterbehandling. Du behøver ikke på forhånd have installeret programmer eller have erfaring med videoer.

UNDERVISER

Siri Frederiksen er opvokset i Fly ved Skive. Hun har solid erfaring med videomediet – både som underviser og producer – og har i årenes løb arbejdet med videoproduktion, undervisning og andre formidlingsprojekter med et kulturelt islæt for bl.a. ARoS, Heartland Festival, Off Road Kulturfestival, Aarhus Filmværksted og Aarhus 2017.

Eksempel på en video optaget med en halvgammel smartphone og klippet i gratisprogram: