Skiveegnens Kulturprisfest

Hvert år arrangerer Kulturelt Samråd en prisfest, hvor vi hylder skiveegnens mange fantastisk ildsjæle indenfor kulturlivet. Det hele foregår i november måned i Skive Theater. Det er en fejring som er festlig og spækket med masser af kulturelle indslag samt uddelingen af årets kulturpriser.

Hvilke priser uddeles:

Årets Kulturelle Fællesskabspris:

Prisen er Skive Kommunes Kulturpris, der går til en institution eller forening, som har ydet en bemærkelsesværdig indsats for at fastholde, styrke og udbrede kulturen til borgerne i Skive kommune. Prisen gives til en aktør, der styrker det lokale fællesskab og som herved er med til at gøre Skiveegnen til et godt sted at bo og leve. Prisen bliver i 2023 sponsoreret af PsykologCentret KRAP

Årets Otto:

Prisen går til en person, som har givet et væsentligt bidrag til kulturen i Skive Kommune – typisk gennem en kontinuerlig, vedholdende og betydningsfuld indsats gennem mange år.

Årets Ungepris:

Prisen går til en ung person (under 25 år), der har udvist stort kulturelt mod og nytænkning. Personen har taget nye initiativer og virket som igangsætter og inspirator på det kulturelle område. Prisen bliver i 2023 sponsoreret af Salling Entreprenørfirma

Årets Kunstner:

Årets Kunstner er en hædring af en udøvende kunstner, der har medvirket til at sætte Skiveegnen på det kulturelle og kunstneriske landkort. Prisen tildeles en person, der har ydet en bemærkelsesværdig indsats indenfor sit kunstneriske virke. Personen har udvist mod og skabt nye interessante initiativer.

KULTURPRISVINDERE 2022

Årets Kulturelle Fællesskabspris: Dansk Rumænsk Kulturforening

Årets Otto: Lars Folmer, Skive Musikskole

Årets Ungepris: Drivhuset

Årets Kunstner: Mads Bøystrup

KULTURPRISVINDERE 2021

Skive Kommunes Kulturpris: Limfjorden Rundt

Årets Otto: Kaj Fjendbo

Læs mere om kulturprisvinderne 2021 her:

KULTURPRISVINDERE 2020

Skive Kommunes Kulturpris: Aakjærselskabet

Årets Otto: Iben Barnwell fra Kulturnetværket Svanen

Læs mere om kulturprisvinderne 2020 her

KULTURPRISVINDERE 2019

Skive Kommunes Kulturpris: Spøttrup Cirklen. Læs mere her

Årets Otto: Troels Madsen fra Furkunst.dk.  Læs mere her

KULTURPRISVINDERE 2018

Skive Kommunes Kulturpris: Cirkusfabrikken

Fyrtårnsprisen: Otto Lindum