• Alle
 • - Forening
 • - Galleri
 • - Kulturhus
 • - Organisation
 • - Sammenslutning
 • A
 • Å
 • B
 • C
 • D
 • E
 • F
 • G
 • H
 • J
 • K
 • Kunstner
 • L
 • M
 • Ø
 • P
 • R
 • S
 • T
 • U
 • V
 • Y

Fur Ungdomsklub

Fur Ungdomsklub er en ungdomsklub for 4. -9. klasse på Fur, hvor en hel flok voksne sætter rammerne. De sørger for at samle øens unge til klub hver onsdag aften, hvor der snakkes, hygges, quizzes, leges i gymnastiksalen, laves mad sammen, har forskellige besøg og aktiviteter osv. Navn på kontaktperson: Amalie Kæseler E-mail: Amaliemk@yahoo.dk Telefonnummer: […]

Skiveegnens Vævekreds

Skiveegnens Vævekreds er en forening. Lige nu er de en gruppe på 18 vævere, men vil naturligvis gerne være flere. De har til huse på Træmuseet i Oddense og er på vej med et lokale i Skive.

Skive Træskibslaug

Skive Træskibslaug er en almennyttig forening , som vil være et samlingspunkt for den maritime kulturarv i Skive kommune. Der er gennem mange år blevet bygget en krydstoldjagt nr. 27, som vil blive søsat 25. aug. 2022. Læs mere på foreningen webside: http://www.krydstoldjagt.dk 

Lem Kulturnetværk

Lem kulturnetværk er en sammenslutning af Lem Borgerforening, Lem Motion- & Idrætsforening, “På hat med tiden”, Lem-Vejby Seniorer samt lokalrådet for Lem Kirke. Foreningens primære formål er at koordinere foreningernes arrangementer, at drive byens hjemmeside, at drive Lem Kulturhal samt være tovholder for fælles arrangementer som byfester og koncerter i byens “park” og i kulturhallen. 

Landsforeningen autisme – Kreds Limfjord

Kreds Limfjord er en lokalafdeling af Landsforeningen autisme. Foreningens formål er at bidrage til, at der skabes de bedst mulige vilkår for mennesker med autisme.  I Kreds Limfjord har vi et ønske om at medvirke til at udbrede kendskab til autisme og bidrage til at skabe forståelse for de vanskeligheder autisme medfører. 

Karin Ulrich

Karin Ulrich er udøvende billedkunstner med udstilling i eget galleri i “Dagmars hus”, på adressen  hvor der også afholdes workshop og kortere  kurser for både børn og voksne

“Levende Fællesskaber i Thise”

“Levende Fællesskaber i Thise” er et udvalg under “Helhedsplanen for Thise, Sdr. Thise og Sundsøre 2021-2030. Udvalget samler lokalområdet til kulturelle og sociale aktiviteter i løbet af året.

Danmarks-samfundets Lokalkomite i Skive og Omegn

Lokalkomitéen står for afholdelse af Valdemarsdag i Skive og uddeling af flag og faner til foreninger i Skive Kommune. 

TRAKO – Skives nye teaterskole

TRAKO er en forening der udøver scenekunst til børn i alderen 10-12 år to gange i ugen. Igennem de sidste to år har TRAKO været en aktiv del af Skive Kommune, men er nu blevet en selvstændig forening. Formålet med foreningen er at skabe scenekunst og integrere børn og unge i arbejdet med teater.

Skiveegnens Herrekor

Skiveegnens Herrekor har et bredt mandskor-repertoire bestående af både klassiske og mere moderne sange. Sangkoret er for alle mænd med lyst til at synge.

Fur Læseforening

Fur Læseforening er et 150 år gammelt  bogudlån på Fur.

Landsbyklyngen Sydvest Salling

Landsbyklyngen Sydvest Salling er et samarbejde på tværs af 4 sogne i Sydvest Salling. Landsbyklyngens blev stiftet i 2018. Dens medlemmer er Vejby Forsamlingshus, Håsumhus, Håsum-Ramsing Borgerforening og Lem Borgerforening og Samlingshus.

Dansk Rumænsk Kulturforening i Skive

Dansk Rumænsk Kulturforenings formål er: at fremme medlemmernes integration i det danske samfund, at varetage medlemmernes interesser i forhold til kommunen, at styrke medlemmernes indflydelse på den kulturelle udvikling i kommunen, at være bindeled mellem foreninger, institutioner, firmaer, grupper, initiativtagere og andre, der planlægger og gennemfører kulturelle, sociale og sportslige aktiviteter i kommunen. 

Perron Perron – Kulturens Væresteder

Foreningen Perron Perron har til formål at skabe en kreativ kulturstation i stationsbygningerne på Skive Banegård. Dette skal ske ved at etablere et fysisk rum for aktivitet med deltagelse af kunstudøvere og kreative interessegrupper, så disse kan mødes og agere sammen.

Marcus “Skovfar” Øland

Marcus “Skovfar” Øland er børnebogsforfatter og laver børneunderholdning. Alt fra ballondyr til børnefødselsdage og fortælleshows, hvor børnebøgerne levendegøres med kæmpe bøger, rekvisitter og ballondyr. I 2019 besøgte “Skovfar” 150 børnehaver og skoler med sit fortælleshow.  Kontaktperson: Marcus Øland  E-mail: Skovfar@outlook.com  Tlf.: 53589916 

Jonas_Gallery

Jonas er billedkunstner og tidligere animator fra The Animation Workshop i  Viborg.

Dansk-skotsk kulturelt eksperiment

Dansk-skotsk kulturelt eksperiment går ud på at arrangere en “Burns Night Event”, som vil forene den berømte Skotske digter Robert Burns med den danske digter Jeppe Aakjær.

Krabbesholm Højskole

På Krabbesholm Højskole arbejdes der med undersøgelse af verden gennem analyse, diskussion og stillingtagen. Og et aktivistisk indgreb i verden i form af et maleri, et hus, en stol, en bog, en typografi.

Cirkus Mascot

Cirkus i børnehøjde for hele familien! Levende underholdning med dygtige artister, dejlige dyr og den sjoveste klovn!

Rødding Borgerforening

Formålet med Rødding borgerforening er at fremme sammenholdet imellem borgerne i Rødding og omegn.

Grasslands

GRASSLANDS arbejder med borgerinddragende kunst på landet og søger med kunsten som omdrejningspunkt at bidrage til et mere nuanceret og kvalificeret grundlag for debatten om udviklingen i landområderne.

Foreningen for Fursundegnen

Foreningen Fursundegnen arbejder for: – at styrke fællesskabet blandt alle beboere på Fursundegnen – at fremme og fremhæve de forskellige områders specielle tilbud og muligheder

Reginas Staffeli

Reginas Staffeli er et galleri på Fur. Regina er uddannet billedkunstner med speciale i Encaustic-Art/voksmaling og er desuden uddannet som porcelænsmaler.

Det Røde Klubhus

Det Røde Klubhus fungerer som et kulturhus, hvor der afholdes arrangementer såsom foredrag, fortælle-aftener, mindre musik-og sang aftener og lign. Samtidig fungerer huset som samlingssted for mindre grupper med særlige behov. Det Røde klubhus drives som en forening og tager form af et moderne klubhus i en historisk ramme.

Limfjorden rundt

Limfjorden rundt er Nordens største træskibssejlads. Hvert år samles op mod 65 gamle erhvervsfartøjer for at kæmpe om placeringerne ved det der efterhånden er blevet til Nordens største træskibssejlads. Fra en spæd start i 1988 med 6 deltagere har det nu udviklet sig til skøn folkefest i de 6 havne der hvert år besøges på […]

Kunst i Grønningen

Kunst i Grønningen er en sammenslutning af kunstnere, som har lavet en stor fælles udstilling i det tidligere køkkenfirma i Grønning. Målet er, udover at vise noget godt kunst, at skabe noget liv og glæde omkring kunst og musik. Der er forskellige gæsteudstillere, musik og der vil blive afholdt kulturelle arrangementer for både lokalbefolkning og […]

Skive Dans

Skive Dans skiftede i 2020 navn fra Skive Sportsdanserforening Fremad til Skive Dans. Dans giver os noget ingen andre sportsgrene kan give os på samme måde. Dans er fysisk en af de hårdeste sportsgrene der findes, men dans giver så meget mere end god kondition.

Det gamle bageri på Fur

Det gamle bageri på Fur er en kaffebar/cafe der samtidig fungerer som øens kulturhus/galleri med månedens kunstner samt diverse arrangementer så som intimkoncerter og foredrag.

Kulturformidlingen

Kulturformidlingens formål er at formidle mangfoldig kultur af enhver art; musik, teater, foredrag, standup comedy, poesi, kunst, multimedie m.v. Foreningen vil såvel alene som i samarbejde med andre medvirke til at berige kulturlivet i Skive Kommune til glæde og gavn for såvel de udøvende som publikum.

Sang på menuen

Sang på menuen er et lille kor, der har vokset sig fra 15 personer til ca. 30 kvinder i alle aldre, samt en mandlig bassist. Koret øver på Resen Skole i Skive hver onsdag. Der synges alt fra kirkemusik, Abba, Annedorthe Michelsen, Tv2, Enja, og meget meget mere.

Seldeco

Seldeco er en forening for kunst, håndværk og kultur på Skivegnen. Foreningens lokaler er beliggende i Selde og her har Skiveegnens kunstnere, kunsthåndværkere, musikere og andre kulturelle aktører mulighed for at udstille og fremvise/fremføre egne produkter, musik mv.

Multikunstner Morten Køser

Morten Køser har en skulpturpark på vej mod Lundø. De sidste 30 år har han været stenhugger, men er lidt af en multikunstner, der både arbejder med sten, bronze-skulpturer og smykker. Han spiller musik og maler.

Thise Kultur og Forsamlingshus

Thise Kultur og Forsamlingshus er et mødested for den lokale befolkning i Salling, men også en indbydende og god mulighed for at holde en fest. Der afholdes også foredrag, teater, idræts- og kursusaktiviteter.

Lihme Borgerforening

I Lihme Borgerforening arbejdes der for at støtte udviklingen i området omkring Lihme. Foreningen medvirker til at styrke sammenholdet mellem beboerne og foreningslivet. Det gør de bl.a. ved at skabe kulturelle og fællesskabende aktiviteter for området.

Støtteforeningen for Middelalderborgen Østergaard

Støtteforeningen for Middelalderborgen Østergaard arbejder på at skabe interesse for og et bredere kendskab blandt herboende og turister til middelalderborgen. De afholder bl.a. rundvisninger, åbent hus/borg dage, udstillinger og markedsdage

Lybystrand

Lybystrand er en krostue og iscáfe, der ligger lige i vandkanten ved Lyby Strand. Stedet er i 2021 overtaget af Søren Børsting, der blandt andet vil engagere sig i kulturelle tilbud i Limfjordens vandkant.

Søby-Højslev Arena

Søby-Højslev Arena er et lokalt samlingssted for motion, idræt og kultur med fokus på fællesskabet i området.  Her holder Skive Harmonikaklub øve- og danseaftener, ældre mødes til fællessang og Borgerforeningen afholde bl.a. nogle sangaftener samt koncerter af forskellig art.

ArtiMik

ArtiMik er en ung trommeduo fra Skive, der lever og ånder for musik! Det kan mærkes når de optræder, da deres musik er energisk, kraftfuld og med nogle fede beats. Faktisk er det svært ikke at blive grebet af deres funklende rytmer og gnistrende melodier.

Lem-Vejby Seniorer

Foreningen samler medlemmerne om forskellige aktiviteter, udflugter, foredrag, kortspil, fester, åleture, motion for sjov m.m. Nogle af aktiviteterne sker i samarbejde med andre foreninger i området.

Trolderuteforeningen

Foreningen er en støtteforening til den digitale kulturarvsformidling Trolderuterne.dk. Oplevelser for familier og børn i Skive Kommune og flere andre steder. Et børnekulturprojekt som formidlingsplatform med mange potentielle forgreninger ud i natur og miljø, kultur, turisme, idræt, sundhed, historie, mm..

Galleri 2132

Galleri 2132 er et lokalt funderet galleri, der viser skiftende udstillinger med både dansk og udenlandsk kunst og kunsthåndværk. Der vises primært maleri, grafisk kunst, fotografi, skulptur, keramik og glaskunst. Galleriets mål er at præsentere vedkommende kunst i forskellige genrer. Det er et særligt mål at vise unge kunstnere, der endnu ikke har en etableret platform.

Skiveegnens Grænseforening

Skiveegnens Grænseforening blev stiftet den 15. marts 1898.  Den blev oprettet af sognepræst Lohmann ved Skive kirke og den havde mere end 400 medlemmer omkring 1920. Grænseforeningen mener, at erfaringerne fra det dansk-tyske grænseland, hvor man er gået fra fjendskab til venskab, er afgørende for dansk demokrati og mødet mellem kulturer.

Hal-A Skive streetsportcenter

Hal-A er Skives nye samlingssted for alle former for street sport. Centret rummer pt. 2000 m2 fyldt med ramper mm. til trialcykler, bmx, rulleskøjter og løbehjul.

DMF Nordvestjylland

DMF Nordvestjylland er en lokalafdeling af Dansk Musiker Forbund. De tilbyder forskellige kurser, og er fagligt netværk for udøvende musikere.

AOF Skive

AOF Skive er en af de mange lokale afdelinger under AOF (Arbejdernes Oplysnings Forbund ). AOF tilbyder bl.a. kurser indenfor kreativ fritid, motion og bevægelse samt personlig udvikling. De har hvert år et bredt udbud af korte kursusforløb, foredrag mv.

Støtteforeningen Bogens Dag

Støtteforeningen Bogens Dag er en helt ny forening, der ønsker at skabe en event i Skive, der hvert år sætter fokus på bogen. Bogens dag har bl.a. det formål at motivere børn og unge til at læse, eller lytte med når der læses op uanset alder, baggrund eller interesse.

Estvad-Rønbjerg Menighedsråd

I Estvad-Rønbjerg Menighedsråd arrangeres der mange forskellige typer af kulturelle aktiviteter. De har  bl.a. koncerter, sangaftener, fællesspisning og filmaftener.

Skiveegnens netværk for forfattere og forfatterspirer

Skiveegnens forfattere og forfatterspirer har samlet sig i et fagligt netværk, der mødes 3-4 gange årligt til netværksmøder, samt hver 14- dag til skrive-komsammen!

Skolekunstforeningen Midt-Vest

Skolekunstforeningen Midt-Vest har til formål at arbejde for  kunstorientering i skoler og undervisningsinstitutioner. Samt at øge interessen og fornemmelsen for vor tids kunst. Hvert år låner foreningen mellem 100 og 200 kunstværker af forskellige kunstnere, som villigt og med glæde stiller deres billeder til rådighed.

Skive Lufthavn

Skive Lufthavn ønsker at invitere lokalsamfundet indenfor og tilbyder møde- og udlejningsfaciliteter i fantastiske omgivelser. Den fine gamle Terminalbygning anvendes til private og offentlige arrangementer – samt kulturelle begivenheder i form af koncerter, foredrag og lign.

Vesterhavskunst

Vesterhavskunst er et keramik værksted i Allégade, der drives af Lis Tang. Ud over drivtømmer, inkluderer Vesterhavskunst keramik og kombinationer af drivtømmer og keramik.

Pavillonens Venner

Foreningen Pavillonens Venner har tilknytning til Pavillonen Knud Strand, Rødding.

Skive Garden

Skive Garden har eksisteret siden 1964. I dag består garden af ca. 35 musikglade unge, som spiller sammen i en kombineret garde med både et messingorkester og et tambourkorps.

Skiverundt.dk

På nyhedssitet Skiverundt.dk kan man se foto, video og læse nyheder om blandt andet kulturlivet i Skive og omegn. Bag sitet står en flok freelance fotografer og journalister.

Skive Y’s Mens Klub

Skive Y’s Mens Klub udfører et socialt, frivilligt arbejde til gavn og økonomisk støtte for lokale kristne foreninger for børn og unge. De støtter eksempelvis KFUM/K og FDF mv.

Damerne i Rødding

Sammenslutningen ”Damerne” i Rødding har gennem 10 år lavet 3 – 4 årlige arrangementer for kvinder. Det er alt fra teaterbesøg, litteraturaftener, foredrag og workshops.

Hald Borgerforening

Hald Borgerforeningen blev dannet i 2006 ved en fusion af de tre gamle foreninger i Hald-området – Amatør-teaterforeningen, Borgerforeningen og Forsamlingshuset. Foreningens formål er blandt andet at fremme og varetage det sociale, folkelige og kulturelle liv i området, herunder at drive anlægget og forsamlingshuset,

Festivalscenens Venner

Foreningen hører til i Glyngøre og afholder bl.a. koncerter og en festival, hvor man kan høre masser af irsk, skotsk og dansk folkemusik.

Foreningen Rødding – Æblets by i Salling

Foreningen arbejder for at gøre Rødding kendt som ”Æblets by i Salling”. De afholder bl.a. deres årlige æblefestival i Rødding i oktober.

DIMU – The Danish International Multicultural Union

DIMU vil skabe og afholde events, der giver borgere på Skiveegnen multikulturelle oplevelser. Foreningen ønsker bl.a. at formidle budskaber, som er forbyggende imod racisme og intolerance.

Det Kreative Hus

Det Kreative Hus er en forening der arbejder for at fremme og udvikle den danske husflid samt bevare og videregive de håndværksmæssige og kulturelle værdier. Vi skaber rammerne for og igangsætter kulturelle og fritidsmæssige tilbud og aktiviteter for alle.

Salsa Skive

Salsa Skive er en non-profit forening, hvis formål er at etablere og fremme et velfungerende salsamiljø i Skive og omegn, samt udbrede og fremme kendskabet til og kulturen bag salsadans og beslægtede latinamerikanske danse.

Musikmejeriet

Musikmejeriet arbejder med at støtte det kulturelle vækstlag på Salling-egnen. Musikmejeriet står bag festivalen “Den Rådne Banan.”

Divertimento

Divertimento hører til på Skive Musikskole. Det er et lille kammerorkester, der spiller klassiske værker.

Limfjordens Bio

Limfjordens Bio skaber sociale events for borgerne i Glyngøre og omegn. Limfjordens Bio startede som Glyngøre SommerBio i 2017 og efter 2 succesfulde events, besluttede foreningen at starte Limfjordens Bio.  

Skive Inner Wheel – et netværk for kvinder

Inner Wheel er et kvindenetværk med plads til personlig udvikling, venskabelige relationer og engagement i hjælpearbejde med fokus på kvinder og børn.

KULT’en

KULT’en er en musikforeningen i Skive, der arbejder på at fremme musiklivet i byen.

Elite Klaverskole DoReMia

Elite Klaverskole DoReMia i Spøttrup drives af musikeren og klaverlæreren Mia-Malena Rasmussen.

Skive Klyngen

Skive Klyngen er en forening, der arbejder med at styrke egnen med projekter, der er attraktive for kulturlivet og for turister.

Støtteforeningen PULSEN

Støtteforeningen PULSEN holder til i multihuset PULSEN i Salling. Støtteforeningen laver kulturelle arrangementer; bl.a. foredrag, koncerter og forskellige kulturelle arrangementer for børn.

Ungdomsskolen Skive

Til hverdag er Ungdomsskolen-Skive fyldt med unge mellem 13 og 25 år, som følger ét af de fem undervisningstilbud Ungdomsskolen varetager. Eftermiddage, aftener og i weekender strømmer de unge til fritidstilbud og klub.

Dokumentargruppen

Dokumentargruppen er en forening, der har til formål at producere og distribuere dokumentarfilm fra Skiveegnen med et historisk og lokalt perspektiv. Filmene produceres af lokale kræfter.

Landsbyen Lihmes Støtteforening

Landsbyen Lihmes Støtteforening 2003 står bl.a. bag det succesfulde Lihme Bladet. Udgivelsen sætter et hyperlokalt fokus på Lihmes gode historier, og samler egnen.

Music Maestro

Music Maestro arrangerer bl.a. koncerter indenfor rytmisk og jazz.

DUBAL

DUBAL – Danske Ungdoms og Børne Artisters Landsforening – arbejder for at skabe spændende miljøer, hvor børn og unge kan udfolde sig kreativt og udvikle deres selvtillid og samarbejdsevner.

Salling Cirkus Kids

Salling Cirkus Kids tilbyder børn og unge undervisning i forskellige cirkusdiscipliner – lige fra jonglering og trapez til akrobatik, et-hjulet cykel, diablo, showdance og meget mere.

Skulpturlandsby Selde

SiS Selde – Den Selvejende Institution Skulpturlandsby Selde er foreningen bag Skulpturlandsby Selde.

Danske Slægtsforskere -Skive

Danske Slægtsforskere -Skive er en slægtshistorisk forening for Skive og omegn – og arrangerer bl.a. undervisningstilbud, foredrag, medlemsaftener og hjælp til slægtsforskning.

Aakjærselskabet

Aakjærselskabet er et af Europas største litteraturselskaber med cirka 2500 medlemmer.

Ørslev Kloster Arbejdsrefugium

Bag Ørslev Klosters tykke mure kan alle med et arbejdsprojekt få ro til at fordybe sig: forfattere, journalister, kunstnere, studerende m.v.

Venligboerne

Kultur på Tværs og Venligboerne i Skive og omegn er en del af Dansk Flygtningehjælps frivillige netværk.

Tango MidtVest

Kulturforeningen Tango MidtVest dækker flere kommuner i det midt- og vestjyske, og arrangerer hvert år adskillige aktiviteter med tango som omdrejningspunkt.

Søby-Højslev & Omegns Amatørteater

Mød en flok glade amatørskuespillere, som både byder på optrædener med bl.a. byfestrevy, udendørs spil, børneteaterstykker og lokale egnsforestillinger – og større opsætninger af klassiske forestillinger.

Spøttrupcirklen

Foreningen støtter og arbejder for et aktivt og levende kulturliv på Spøttrup-egnen, bl.a. ved at skabe oplevelser og events for turister og egnens beboere. SpøttrupCirklen bor på BizzArt, som er byens hjemsted for såvel ”Business” som ”Art”.

Spøttrup Borgs Venner

Foreningens formål er bl.a. at udbrede kendskabet til Spøttrup Borg og middelalderen ved at lave aktiviteter, arrangementer og udstillinger.

Sport & Event Center Jebjerg

Sport & Event centret danner ramme om sports- og idrætsaktiviteter for alle aldre, samt tilbyder lokaler til fester for både private og virksomheder.

Soroptimist International Skive

SI Skive – også kaldet Skiveklubben – skaber netværk mellem kvinder på tværs af erhverv, race og nationalitet.

Skive Fjord Morgen

Skive Fjord Morgen er en del af Rotary – et lokalt og internationalt netværk for aktive erhvervsfolk og selvstændige, der ønsker at udvikle deres erhvervsmæssige kompetencer.

Skiveegnens Arkæologiforening

Arkæologiforeningen arbejder for at skabe interesse for oldtiden og bevarelsen af fortidsminder. Derfor arrangerer foreningen møderækker og udflugter, samt foredrag om arkæologiske udgravninger, nye forskningsresultater m.v.

Skive Trav

Nordvestjysk Væddeløbsforening står bag udvikling, drift og vedligeholdelse af Skive Travbane, og arbejder for at fremme travsporten.

Skive Theater

Skive Theater har i mere end 125 år været en vigtig del af Skiveegnens kulturliv, og byder på et bredt program for både børn, unge og voksne.

Skive Postorkester

Skive Postorkester er et alsidigt harmoniorkester med cirka 25 medlemmer i alderen 18-80 år.

Skive og Omegns Teaterkreds

Teaterkredsen arrangerer et væld af forestillinger for børn og voksne året rundt – langt de fleste på Skive Theater, nogle i Kulturcenter Limfjord og enkelte på oplandsskoler.

Skive Musikskoles Kor

Koret huser omtrent 50 sangere med vidt forskellig baggrund, som alle har sangglæden tilfælles.

Skive Musikskole

Skive Musikskole er en kommunal musikskole, som tilbyder undervisning til alle borgere i Skive Kommune – uanset alder fra tre måneder og opefter.

Skive Kunstforening

Skive Kunstforening består af en gruppe borgere i Skive og omegn med interesse for kunst og kunstformidling. Foreningen søsætter forskellige aktiviteter til glæde og inspiration for alle med interesse for kunst.

Skive Kulturhistoriske Museumsforening

Foreningen arrangerer årligt en række arrangementer for medlemmerne – bl.a. foredrag og besøg på museer.

Skive Kammermusikforening

Kammermusikforeningen arrangerer og afholder koncerter med professionelle musikere fra ind- og udland. Fokus er på klassisk musik fra mange tidsaldre og komponister.

Skive Jazzklub

Jazzklubben byder på musikalske oplevelser i høj kvalitet, og lancerer årligt et alsidigt og varieret program.

Skive Festival

Hvert år i starten af juni tiltrækker Skive Festival tusindvis af gæster fra hele landet til Strandtangen i Skive.

Skive Big Band

Skive Big Band er et 17-mands orkester bestående af både af professionelle musikere og amatører.

Skive Bibliotek

Skive Bibliotek er én af de tre kommunale kulturinstitutioner, og er en gratis service for borgere og gæster.

Business Skive

Business Skives opgave er at sikre udvikling og innovation, og hjælpe lokale virksomheder med at vækste. Samt stræbe efter at erhvervslivet i Skive står stærkere og tættere i fremtiden

Salling Spillemænd

Orkestret er grundlagt i 1934, og beskæftiger sig med symfonisk musik.

Sallingkoret

Sallingkoret er et voksenkor med base i Oddense, og består af cirka 40 sangere.

RAKLA

Rakla er en lille butik på Fur, som bl.a. forhandler kunsthåndværk, italienske vine, eksklusivt garn fra hele verden, samt strikdesign.

PULSEN

Den selvejende Institution Pulsen står bag opførslen og driften af multihuset Pulsen i Balling.

Museum Salling

Museum Salling dækker over besøgsstederne Spøttrup Borg, Fur Museum, Glyngøre Kulturstation og Skive Museum.

Made In Great Britain Association

MIGB – Made In Great Britain Association står bag træffet ‘Britisk Motor Show’

Kunstfagrådet

Kunstfagrådet har gennem årene stået bag forskellige aktiviteter på Skiveegnen: bl.a. konceptet Kulturrally, hvor deltagerne kører med på en rute rundt til ret ukendte kunst- og kultursteder, som fortjener opmærksomhed.

Kunst for Alle

Kunstudstillingen Kunst for Alle er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor en række håndplukkede kunstnere valfarter til Skive for at udstille side om side. Bag begivenheden står Lions Club Skive.

Kulturteamet

Kulturteamet holder til i Spøttrup Kulturhal, hvor de løbende arrangerer koncerter og andre kulturaktiviteter for alle interesserede.

Kulturperlen Salling

Kulturperlen støtter op om aktiviteter indenfor design, kunst og kunsthåndværk i Salling og omegn – bl.a. med undervisningsforløb med efterfølgende udstillinger.

Kulturnetværket Svanen

Kulturnetværket Svanen arbejder for at skabe kulturelle aktiviteter på og omkring Kulturhusbåden Svanen.

KulturCenter Skive

Året rundt lægger KulturCenter Skive scene til større arrangementer: store koncerter og shows med nationale og internationale musikere og performere, samt gæstespil af danske og udenlandske musicals, opera og operetter.

Krumtapperne

Krumtapperne er en forening med køreglade mennesker fra Skive- og Viborgegnen, som nyder ture i klassiske køretøjer: biler, lastbiler og mc’ere fra 1920’erne og op midt i 1980’erne.

Karolines Hus

Karolines Hus er skabt af billedkunstneren Ellen Bye Jensen, som et sted, hvor hun og kunstnere i hendes netværk kan udstille deres værker.

Jenle

Jenle er Jeppe Aakjærs berømte kunstnerhjem, hvor han tilbragte en stor del af sit liv – og frembragte adskillige af sine litterære værker.

Historisk Samfund for Skive og Omegn

Historisk Samfund har eksisteret siden 1908, og har siden 1909 udgivet den lokalhistoriske årbog Skivebogen.

Grundtvigsk Forum

Grundtvigsk Forum arbejder for at bringe Grundtvigs tanker om frihed, ånd og fællesskab i spil i en nutidig sammenhæng. Det sker bl.a. med debatter og foredrag.

Glyngøre Kulturstations Museumsforening

Museumsforeningens aktiviteter centrerer sig omkring Glyngøre Kulturstation, som hører under Museum Salling.

Glyngøre Borger & Erhvervsforening

Glyngøre Borger- og Erhvervsforening har masser af jern i ilden, og støtter offentlige og fælles aktiviteter i Glyngøre.

Furkunst.dk

Foreningen Furkunst.dk samler folk med interesse for kunst på og omkring øen Fur.

Fur Museums Støtteforening

Støtteforeningen er stiftet i 2007 og arrangerer løbende forskellige aktiviteter – blandt andet en årlig geologisk forårstur, grundlovstale ved Fur Museum, sommerfest i museumshaven og et kulturhistorisk efterårstræf.

Fur Bryghus

Fur Bryghus danner løbende ramme om et bredt udvalg af oplevelser, ligefra intim koncerter, heldags sommerkoncert, foredrag, stand-up til ”Øllets dag” og kokketræf til julefrokost og gourmet-arrangementer.

Four Boxes

Krabbesholms udstillingsbygning Four Boxes står knivskarpt i beton og byder bl.a. på to udendørs gallerier og ét stort, lyst indendørs galleri, et intimt udstillingsrum – og et privat værksted for kunstnere ’in residence’.

Foreningen Ørslev Kloster

Foreningen Ørslev Kloster står for at drive, restaurere og udvikle de historiske bygninger og omgivelser.

FOKUS Skive

Kunstnergruppen Fokus er en forening for kunstnere med tilknytning til Skiveegnen.

Flyndersøkoret

Flyndersøkoret er et kor som gerne udforsker musikkens mange afkroge og har et bredt repertoire.

Drivhuset

Drivhuset er et brugerdrevet ungdomshus for 16-25 årige, hvor der er plads til mange interesser og idéer.

Da Winti

Da Winti er et kulturhus i hjertet af Skulpturlandsby Selde, som bl.a. huser en stor kunstsamling med en række værker af Richard Winther, som arbejdede her fra 1987-92.

Cirkusfabrikken

Cirkusfabrikken har plads til både nybegyndere og øvede, når den sætter alle dele af cirkuslivet i spil: der trænes, sminkes og prøves kostumer – og om aftenen er der hygge om bålet, inden gæsterne går til ro i cirkusvognene.

Callunakoret

Calluna Koret er et af Skiveegnens aktive sangkor