Kurser, kulturcaféer og netværk i foråret 2021

Her på siden finder du oversigt over Kulturelt Samråds program for foråret 2021, hvor vi byder på en række kurser, caféer, netværk og fyraftensmøder.

Samrådets aktiviteter er gratis for medlemmer.


Kursus: Online generalforsamling

Kurset kommer omkring, hvad du skal være opmærksom på i din planlægning af en online generalforsamling. Du får også vejledning til, hvordan du håndterer diskussioner og afstemninger på en god måde samt hvordan du teknisk styrer gennem procedurerne.

Kurset foregår online og findes i vores nye online kursus-lokale. DEt er gratis for medlemmer af Kulturelt Samråd Skive. Du kan tilgås kurset, når det passer dig. Send blot en mail til kontakt@kulturskive.dk, så får du tilsendt et link.


Eventfrivillighed i coronatider: 

På dette inspirationsoplæg får du indspark til at holde dampen oppe hos de frivillige, når vi ikke kan samles i større forsamlinger og når vi bliver nødt til at rykke aktiviteter online. Vi kommer igennem, hvorfor det er svært at holde de frivillige i gang, tre faser i en krisetid og så får du praksisnære værktøjer til motivation af frivillige. Inspirationsoplægget indeholder refleksionsøvelser, som kan laves undervejs og er lavet af Ingerfair, der er eksperter indenfor frivillighed.

Oplægget findes i vores nye online kursus-lokale og er gratis for medlemmer af Kulturelt Samråd Skive. Du kan tilgås oplægget, når det passer dig. Send blot en mail til kontakt@kulturskive.dk, så får du tilsendt et link.


Sådan bruger du sociale medier til at engagere flere: 

Med dette inspirationsoplæg får du fire trin til socialmedie-indhold, der engagerer (også selvom du ikke er SoMe-specialist). Her får du viden om, hvorfor du skal være på sociale medier, en lynguide til, hvilket indhold, der rent faktisk engagerer og redskaber til, at du kan gå i gang med det samme og skabe boblende engagement. 

Oplægget findes i vores nye online kursus-lokale og er gratis for medlemmer af Kulturelt Samråd Skive. Du kan tilgå oplægget, når det passer dig. Send blot en mail til kontakt@kulturskive.dk, så får du tilsendt et link.


Online infomøde om Skiveegnens Kulturuge 2021

Tid: 10.02 Kl. 19.00 – 20.00 (Åbent for alle)

Sted: Online møde (link sendes dagen inden)

Tilmeldingsfrist: 09.02 kl. 12.00 – Send en mail til kontakt@kulturskive.dk

Arrangør: Kulturelt Samråd, Skive og Kultur & Fritid Skive Kommune.

Om arrangementet:

På infomødet kan I høre mere om ideerne bag og planerne med Skiveegnens Kulturuge og finde ud af hvordan I som kulturaktør aktivt kan bidrage og deltage. Skiveegnens Kulturuge vil løbe af stablen d. 12. – 19. juni 2021. Der vil bl.a. være info om hvilke puljer der kan søges til aktiviteter.

Da vi ikke kan mødes fysisk, så holder vi i første omgang et online informationsmøde. Der vil i løbet af foråret også være et fysisk møde, når dette er muligt.

Læs mere her


Opstart af Eventmager Netværk – For alle kulturaktører, der skaber oplevelser på Skiveegnen.

Tid: 10.03 Kl. 19.00 – 22.00 (udsat grundet forsamlingsforbuddet)

Sted: Skive Bibliotek (multirummet)

Tilmeldingsfrist: 05.03 kl. 12.00 – Send en mail til kontakt@kulturskive.dk

Arrangør: Kulturelt Samråd Skive

Om arrangementet:

Står du og savner et fagligt og praktisk netværk, hvor du kan få inspiration, erfaringsudveksle, videndele og sparre med andre eventmagere på Skiveegnen?
Det får du nu muligheden for, når Kulturelt Samråd i Skive til foråret starter et nyt netværk op for alle egnens foreninger og kulturaktører, der arrangerer kulturelle aktiviteter og events.

Læs mere her


Markedsføringscafé – Bliv klar til Skiveegnens Kulturuge 2021 og få hjælp til at sætte dit arrangement på Skiveportalen, Facebook eller i et bookingssystem.

Tid: 12.05 kl. 16.30 – 18.00

Sted: Borgerlokalet på Det Gamle Rådhus

Tilmeldingsfrist: 6.05. kl. 12.00 – Send en mail til kontakt@kulturskive.dk

På denne markedsføringscafé kan du få hjælp til at oprette en gratis begivenhed på Skiveportalen, lave en digital flyer, facebookbanner eller få dit arrangement i et bookingsystem, så du sikrer dig at dit arrangement bliver set og at du får registreret hvem der kommer. Dette kan være vigtigt både ved gratis arrangementer og ved betalingsarrangementer, da du på den måde har styr over hvor mange der åbnes op for.

Caféen er åbent for alle, men tilmelding er nødvendig. Det foregår sådan at alle kommer med hver deres arrangement og deres udfordringer og så hjælper vi med at få sat arrangementet op de relevante steder.

Arrangør: Kulturelt Samråd og Kultur og Fritid


Kursus (del 1): Design egne plakater, bannere mv. i Canva

Tid: 25.05 kl. 16.30 – 21.00 (Kun for medlemmer) (bemærk ny dato)

Sted: Skive Bibliotek

Tilmeldingsfrist: 20.o5. kl. 12.00 – Send en mail til kontakt@kulturskive.dk

Antal deltagere: Max. 12

Arrangør: Kulturelt Samråd

På dette kursus lærer du at arbejde med programmet Canva og oprette en bred vifte af grafisk materiale som indebære alt fra tryksager, billeder til sociale medier, blogindlæg, og grafik til sociale medier.

Læs mere her


Kursus (del 2): Design egne plakater, bannere mv. i Canva

Tid: 02.06 kl. 16.30 – 21.00 (For medlemmer) (Bemærk ny dato)

Sted: Skive Bibliotek

Tilmeldingsfrist: 20.05. kl. 12.00 – Send en mail til kontakt@kulturskive.dk

Antal deltagere: Max. 12

Arrangør: Kulturelt Samråd

På dette kursus lærer du at arbejde med programmet Canva og oprette en bred vifte af grafisk materiale som indebære alt fra tryksager, billeder til sociale medier, blogindlæg, og grafik til sociale medier.

Læs mere her


Årets repræsentantskabsmøde i Kulturelt Samråd Skive

Tid:: 22. juni kl. 19-21 (Bemærk ny dato)

Sted: Skive Theater, Theaterpladsen 10, 7800 Skive

Arrangør: Kulturelt Samråd, Skive

Læs mere om repræsentantskabsmødet her


Skiveegnens Kulturuge 2021

Kulturelt Samråd er – sammen med Kultur og Fritid i Skive Kommune – arrangør på Skiveegnens Kulturuge 2021. Kulturugen løber af stablen i uge 24 (fra 12 juni til ) og der vil være fokus på at skabe mange mindre arrangementer spredt over hele egnen. Byrummene, krogene, naturen – egnens perler skal bringes frem. Temaet for Skiveegnens Kulturuge er Kultur der forbinder og Kulturelt Samråd vil sammen med alle medlemmer skabe små kulturcirkler hvor egnens kulturliv kan opleves, prøves og mærkes.

Det er svært at forudsige, hvordan situationen ser ud, når vi kommer til sommeren 2021. Noget vi dog kan samles om, er vigtigheden af kultur og de muligheder den skaber for samvær, hygge og fællesskab på trods af forskelligheder.

Se præsentationen til infomøde om Skiveegnens Kulturuge

Se nyhed fra Kultur og Fritidsforvaltningen